Coaching

Wat heb ik te bieden aan coachees?

Ik coach mensen die hun werkprestaties willen verbeteren en bereid zijn tot zelfonderzoek. Ik nodig je uit om je ervaringen te vertellen. Op een vriendelijke manier kijken we terug naar je eigen handelen. Wat zijn de lessen die je kunt leren? Hoe ga je er verder mee aan de slag? Ik reik je inzichten en instrumenten aan en houd je soms een spiegel voor.

Ik help je om je aandacht van je hoofd naar je hart te richten. Je voelt weer wat je echt wilt, waar je plezier aan beleeft. Zo kom je in contact met je creativiteit en krijg je energie om zaken op een nieuwe manier aan te pakken. Je zult jezelf steeds meer toestaan uit te blinken op je eigen manier.

Wat levert het je op? Betere prestaties, meer creativiteit, meer plezier in je werk. En dat zul je ook uitstralen. Mensen voelen dat je jezelf accepteert en hierdoor nodig je hen uit tot hetzelfde. Alle energie die tot dan toe werd verspild om aan verwachtingen te voldoen, kan nu worden ingezet om te groeien en doelen op eigen wijze te realiseren.

Traject

Het coachingstraject start met een driegesprek met je leidinggevende, waarin we de coachingsvraag bespreken. Vervolgens formuleer ik een coachingsdoel en leg dit aan je voor voor akkoord en vervolgens aan je manager. Dit doel bepaalt de koers voor onze samenwerking in tien coachingsgesprekken gedurende vijf maanden. En je krijgt een LIFO® profielbeschrijving. Meer informatie vind je onder LIFO. Na jouw akkoord ontvangt je leidinggevende eveneens deze profielbeschrijving.

Over de communicatie maak ik duidelijke afspraken. De coachee bepaalt wat hij wil delen met anderen. Ik zal zelf niets over de inhoud delen met derden, ook niet met je leidinggevende. Zo creëer ik de veiligheid die noodzakelijk is voor zelfonderzoek.

Aan het einde van het traject vindt weer een driegesprek met je leidinggevende plaats. We evalueren het traject en bespreken in hoeverre je je doel behaald hebt. Ook kijken we vooruit hoe je verworven inzichten en vaardigheden verder kunt verankeren en welke hulp je hierbij nog kunt gebruiken.

Offerte

Na een kennismakingsgesprek stel ik een offerte op. Het coachingstraject bestaat uit:
een driegesprek, tien coachingsgesprekken, een LIFO® profielbeschrijving en een evaluatiegesprek.
Elk gesprek kost inclusief voorbereiding twee uur. Ook voor het LIFO® profiel reken ik twee uur.
Het totale coachingstraject bedraagt 26 uur à 100 euro = € 2.600,- exclusief reiskosten en BTW.

copyright © Tara advies, 2006 – 2020